facebook tracking

AIKA USEIN SAA HYMYILLÄ...

 …nimittäin asiakkaiden ja työkavereiden kanssa! Kun päivä alkaa hersyvällä naurulla ja iloisella hymyllä, tietää ettei loppuaikakaan voi mennä huonosti. Kunnes tulee se yksi ja ainut mutrusuu, joka todellakin pilaa kaiken, mutta ei puhuta nyt siitä!

IMG_0108.JPG

 

 Ajattelin koota tähän postaukseen koosteen hauskimmista hetkistä asiakkaiden kanssa, sillä ne usein naurattavat vielä monen kuukaudenkin jälkeenkin.

 

 Aloitan eräästä hauskasta lauantaista kuukauden takaa. Olimme kahdestaan luottokollegani kanssa ja juuri avaamassa liikettämme. Oven taakse oli kertynyt pieni jono asiakkaita ja viittä vaille eräs heistä rynkytti jo ovia. Itse ärsyynnyn tästä eleestä jostain syystä aivan saman tien, mutta koitin hillitä hermoni. 

Viimein ovet avattiin ja otimme ensimmäiset penkkiin. Ja saimme kaikki neljä nauraa vedet silmissä! En tiedä olimmeko kaikki vain väsyneitä (toinen asiakkaistamme taisi olla valmiiksi krapulassakin) tai sitten meillä kaikilla vain juttu lensi.

 Asiakkaamme kertoivat vuorotellen hauskoja baariseikkailujaan, sekä samaan hengenvetoon valittivat, miten eivät ole ikinä oppineet tekemään solmion solmua oikein. Toinen sankari heittikin oivan pirkkaniksin tähän ongelmaan: osta lasten osastolta solmio kuminauhalla! Ehkä se on vähän lyhyt, mutta säästyypähän aika ja vaiva. Ihan söpöiltähän ne ilmapallokuviotkin siinä solmiolla näyttivät. Ja me nauroimme entistä kovemmin.

 

 Toinen ikimuistoinen tilanne tapahtui muistaakseni viime vuoden kesällä ja on lähinnä surkuhupaisa. En tiennyt sillä hetkellä, olisiko pitänyt itkeä vai nauraa. Jälkeenpäin tilanne on kyllä vain naurattanut ja asiakas itsekin kertoi siitä lähinnä huvittuneena. 

Asiakas valitteli vaaleaa partaansa, sillä se ei oikein erottunut hänen kasvoistaan ja hiuksetkin olivat siihen verrattuna todella tummat. Ehdotin hänelle, että voisimme värjätä partaa hiuksiin sopivammaksi joku kerta. Hän sanoikin siihen, että oli joskus värjäyttänyt partansa, muttei pystyisi tekemään sitä enää. Tiedustelin, että miksi ei. Oliko hänelle kenties tullut jokin allerginen reaktio väristä? Hän naurahti ja tokaisi vain: ”Ei, mutta sain heti samana iltana turpaan baarissa, joten jäi vain huono fiilis parran värjäämisestä.” Naurahdin itsekin vastaukselle, vaikka saman tien tajusin, että sehän oli aika kamalaa. Asiakas nauroi ilmeelleni lisää ja sitten nauroimme entistä enemmän. Ei siis partaväriä hänelle.


 Asiakkailta tulee joskus myös erikoisia pyyntöjä, mille saattaa nauraa tahtomattaankin. En ikinä unohda asiakasta, joka saapui ensimmäisen kerran MRoomille asiakkaaksi parin vuoden takaisena hellekesänä. Ulkona oli +30 astetta lämmintä ja hän oli vielä ennen parturiin tuloa käynyt salilla. Lopputuloksena oli erittäin hikinen ja tuskaisen näköinen nuori mies. Penkkiin istuessaan hän ehdotti vakavana, jos voisimme leikata hänen hiuksensa ilman kappaa. Kysyin nauraen, että oliko hän tosissaan. Hän nyökkäsi hikipisaroiden valuessa pitkin naamaa. Sanoin, ettei idea ollut kovin hyvä, sillä pistelevät hiukset liimaantuisivat vain entistä pahemmin hikiseen ihoon ja se ei varmasti tuntuisi hyvältä. Teimme yhdessä kompromissin, että pesisimme hiukset ilman kappaa ja viileällä vedellä. Asiakas lähti tyytyväisenä. Kun hän saapui kuukauden päästä penkkiini, kysäisin häneltä iloisesti: ”Hei sinähän taisit olla se, joka halusi, että leikataan ilman kappaa?”. Hän nauroi hieman nolona ja toivoi, ettei häntä muistettaisi vain siitä. Nykyään hän on yksi vakioasiakkaistamme ja nauramme tilanteelle aina säännöllisin väliajoin. Ja kyllä, hänet tunnetaan juuri siitä, että hän halusi leikkauksen ilman kappaa.

 

 Myös me parturit osaamme tuottaa tahatonta tilannekomiikkaa aina silloin tällöin. Itsellänikin menee kovasta puhumisesta ja rutiinien muistamisesta kieli solmuun vähän väliä, mutta yksi parhaista heitoista menee entiselle kollegalleni.

Kun asiakas oli viimeistelty ja päästetty penkistä, kollegani suuntasi vielä pesupisteellemme. Sen sijaan, että olisi hihkaissut asiakkaalle menevänsä huuhtelemaan kätensä hän sanoikin: ”Odota hetki, leikkaan vain ensin käteni!”. Asiakas jäi hieman kummissaan hymyilemään kassalle ja pesupisteellä kollegani tajusi mitä olikaan tullut höpistyä. Eihän tässä muuta kuin kädet vain leikataan töiden päätteeksi!

 

 Myös erinäiset suihkeet aiheuttavat välillä varsin hupaisia hetkiä. 

Vanha kunnon Toner kun pitäisi suihkia kevyesti asiakkaan kasvoille pesun päätteeksi, saattaa sen kerran jos pari vahingossa suihkia omaan naamaan. Onneksi se ei juuri kirvele silmiä, hyvä tuote siis.

Tai kun sinulla on hyvä juttutuokio menossa asiakkaan kanssa. Jutun lomassa myös sakset tai kone laulavat iloisesti ja karvaa on ilma sakeana. Tietysti juuri silloin, kun sinulla on suu auki ja hiuksia ilmassa, joku kollegoista aloittaa raivoisan föönaamisen vieressä. Ja kohta nämä karvat ovat kurkussasi ja silmissäsi, eikä tukehtumisen autuasta tunnetta voi estää. 

Sama juttu suolasuihkeen kanssa. ”Laitan sinulle tämän suolasuihkeen”. Ja kollega aloittaa föönailun, eikä asiakkaan hius saa yhtäkään ripausta kyseisestä aineesta, mutta naamasi saa kyllä. ”3in1” ei muuten maistu kovin hyvältä, Grooming Spray on vielä kamalamman makuista. Primer sen sijaan on ihan siedettävä.

 

 Koomisia hetkiä saattaa välillä päästä kokemaan myös palautteiden muodossa. Milloin asiakkaat kiittelevät hyvistä kahvinkeittimen pesuvinkeistä palautteissa tai sitten kritisoivat hienovaraisesti parturin tuoksua. 

Eräs kollegani oli ilmeisesti tauolla syönyt välipalaksi mandariineja ja joko oli unohtanut pestä kätensä tämän jälkeen tai sitten kyseisellä asiakkaalla oli erittäin herkkä hajuaisti, mutta palautetta kyseisestä tuoksusta tuli. Perään asiakas vielä lisäsi, että nyt hänen koko elämänsä tuoksuu mandariineilta. Voisihan se elämä tietysti joltain pahemmaltakin tuoksua…?

 

 Oli, miten oli, minusta työpaikka on silloin oikea paikka, kun ikimuistoisia hetkiä pääsee syntymään. Kaikki hetket eivät tietysti aina voi olla hauskoja, mutta mikäli niitä on enemmän, tietää varmasti olevansa siellä oikeassa paikassa. Näiden hetkien ansiosta minulla on sellainen tunne, että niin minä, kollegani kuin asiakkaatkin viihtyvät meillä. Jokainen meistä saa olla oma hupsu itsensä, eikä meillä tarvitse istua vakavana. 

Kollegaani lainatakseni näiden hauskojen hetkien ansiosta työmme tuntuu välillä kivalta harrastukselta, eikä työnteolta!

 

IMG_8398.JPG

 

Mukavaa kevään alkua kaikille! Hymyilkää, naurakaa ja nauttikaa.

 

Avoimet työpaikat

Connectaa kanssamme pysyäksesi ajantasalla uusista työpaikoista.

Joko M Room on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

  • Anna Noramaa
  • Emilie
  • Esa Poikonen
  • Hannariina
  • Henna Kangas
  • Henna Turunen
  • henriikka viitanen
  • Jenna Oksanen
  • Jenna Pietilä
  • Kirsi Oksaharju
Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta